BHC Információs szám
+36 302321729
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  8200 Veszprém,, Budapest út 43-45.

 • Levelezési cím
  8200 Veszprém, Budapest út 43-45.

 • Telefon
  30/2321729

 • Fax
  88/879891

 • E-mail
  alkusz@bhcalkusz.hu

 • Ügyvezető
  Kozma-Ferenczi Lilla Franciska

 • Adószám
  14499623-1-19

 • Cégjegyzékszám
  19-09-510839

Astra Biztosítóval kapcsolatos információk
Utolsó módosítás: 2015.08.31

~~
Tisztelt Ügyfelünk!


A SOCIETATEA ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A. romániai biztosítótársaság magyarországi fióktelepével kapcsolatosan az alábbiakban foglaljuk össze a lényeges információkat. Kérjük, telefonon csak akkor érdeklődjön, ha az alábbi tájékoztatásból nem kapott választ kérdésére.

1. A külföldi jog szerepe

Az ASTRA román biztosító. Az európai uniós szabályozás alapján az ASTRA magyarországi fióktelepével kapcsolatos felügyelésre és eljárásokra alapvetően a román felügyeleti hatóság hivatott. Az ő feladatkörébe tartozik az is, hogy a más tagállami felügyeleteket, így a Magyar Nemzeti Bankot is értesítse az általa hozott intézkedésekről. Az eljárásokra a román jog alkalmazandó.

2. A román felügyelet döntése

A román felügyelet a tegnap honlapján közzétett tájékoztatása szerint többek között döntött arról, hogy visszavonja az ASTRA tevékenységi engedélyét, és döntött arról, hogy kezdeményezni fogja a román bíróságoknál az ASTRA felszámolásának elrendelését. Ez az eljárás azonban még meg sem indult, így a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben

az ASTRA biztosító nem áll felszámolás alatt!

3. Mi ennek hatása a biztosítási szerződésekre?

A román felügyelet döntése az alkalmazandó román jog szerint a biztosítási szerződéseket nem szünteti meg automatikusan, azok továbbra is élnek. Ehhez azonban szükséges, hogy az esedékes díjak befizetésre kerüljenek. Díjrendezettség hiányában a szerződések díjnemfizetéssel megszűnnek, és beállnak a biztosítatlanság következményei.

4. Működik-e az ASTRA?

Az ASTRA Biztosító Magyarországi Fióktelepe továbbra is működik, ügyfélszolgálata fogadja a hívásokat. Az ASTRA tájékoztatása szerint a károkat is oda kell bejelenteni és a díjfizetést is oda kell teljesíteni.

5. Mi lesz a további eljárás?

Az eljárás további menetéről az európai uniós szabályozás szerint a román felügyelet ad majd tájékoztatást az MNB-nek. Ennek tartalmáról honlapunkon mi is tájékoztatást adunk.

Tájékoztatásunkat folyamatosan frissítjük.

Tisztelettel:

Magyar Biztosítók Szövetsége

 

› Ügyfélszolgálat


› Elérhetőségeink


› ASTRA S.A. Biztosító Magyaroszági Fióktelepe honlapja

 
 

Minden jog fenntartva © 2013 BHC Biztosítási Alkusz Kft.
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2021.12.29